Ananda

Ananda, opgericht door J. Donald Walters (Swami Kriyananda) in 1967, is toegewijd aan het geloof, ontstaan vanuit ervaring, dat je in vreugde kunt leven.
We leren doeltreffende, praktische technieken voor persoonlijke groei en uitbreiden van zelfkennis; zoals meditatie, Kriya Yoga en spirituele Hatha Yoga, gebaseerd op de leer van de Indiase Guru Paramhansa Yogananda.

Ananda biedt een ondersteunende en aanmoedigende omgeving van "simple living, high thinking', waar duizend fulltime bewoners samen wonen, werken en mediteren.

Ananda heeft acht communities ontwikkeld in de VS, Europa en India. Velen bieden stages aan waar je kunt verblijven en de gemeenschap kunt ervaren.

 


Yogananda-Master-The-Ananda-Master-photo

Paramhansa Yogananda
Paramhansa Yogananda, geboren in India in 1893, was de eerste yogameester van India die zich permanent in het Westen vestigde.

Yogananda's impact op de westerse cultuur was indrukwekkend. Maar zijn blijvende spirituele invloed is zelfs nog groter geweest. Zijn "Autobiography of a yogi", voor het eerst gepubliceerd in 1946, hielp bij het lanceren van een spirituele revolutie in het westen. Vertaald in meer dan een dozijn talen, is het tot op de dag van vandaag een best verkopende spirituele klassieker.

swami-head2.jpg

Swami Kriyananda
(19 mei 1926 - 21 april 2013) was een van de belangrijkste spirituele leraren van yogaprincipes ter wereld. In 1948, op twintig-jarige leeftijd, werd hij een discipel van de Indiase yogameester en wereldleraar, Paramhansa Yogananda (auteur van de klassieker, Autobiography of a Yogi).

Swami Kriyananda stond ook bekend als de 'vader van de beweging van de "intentional communities"', die eind jaren zestig in de Verenigde Staten begon. Geïnspireerd door de droom van zijn goeroe om spirituele gemeenschappen op te richten, richtte hij in 1968 de eerste op van nu tien Ananda-gemeenschappen wereldwijd.