VOOR WIE

 Kindercoaching: 5 - 11 jaar
Jongerencoaching: 12 - 18 jaar
Jongvolwassenen: 18 - 24 jaar

 
Zit je als ouder (grootouder/verzorgende/leerkracht) met een specifieke vraag, maak je je zorgen om je kind, of zit je kind zelf met een vraag? Dan kun je overwegen om met je kind naar een kindercoach te gaan. We gaan oplossingsgericht samenwerken om op een positieve manier je kind zich weer beter te doen voelen in zijn/haar vel, en terug evenwicht te brengen binnen het gezin en binnen de leefwereld van het kind. Onder "Hoe werk ik" lees je wat ik als kindercoach precies doe, hoe ik te werk ga en bij welke problemen/ uitdagingen kinder- en jongeren coaching helpend kan zijn.
Ieder kind/ iedere jongere beleeft al wel eens gevoelens of gedachten die hij niet goed kan plaatsen, heeft z'n uitdagingen en zit bij momenten misschien ook al eens wat minder goed in z’n vel. Ook dit hoort bij opgroeien en de talloze veranderingen die we ondergaan. Deze momenten van "ergens mee worstelen kunnen ons hele leven lang op bepaalde momenten wel eens voorkomen. Maar als je kind langere tijd met onaangename gevoelens, of met stress klachten rondloopt, dan is dat natuurlijk best vervelend. Dan voel je als ouder ook spanningen bij jezelf en binnen het gezin, maak je je zorgen om je kind en sta je voor een moeilijke situatie. Misschien zie je zelf even geen oplossing meer. Dan kan het al goed doen om gehoord en begrepen te worden.
 
 

De leefwereld, vragen, noden en behoeften verschillen erg tussen kinderen, tieners en jong volwassenen. Je kan er meer over lezen en specifieke informatie vinden onder de bijhorende tittels.