Mijn verhaal bij Ananda

Een leven leiden van binnenuit

34581173_870923786429166_7188755791476686848_n_edited_edited_edited.jpg

"Hét boek"

22 jaar was ik, toen mijn Ananda avontuur begon, in Assisi, Italië. Ik had "het boek" gelezen; "De Autobiografie van een Yogi", geschreven door de Indiase Guru Paramhansa Yogananda. Daar was ik speciaal, zomaar op een dag wanneer ik eigenlijk naar school moest, voor naar Zwitserland gereden. Het ging een speciaal boek worden, dat had ik meteen aangevoeld, en een speciaal boek vraagt soms om op een speciale plek gelezen te worden.

 

Ananda Assisi

Ik had enkel de website bezocht. Nog nooit was ik er op bezoek geweest, nog nooit had ik iemand ontmoet die er woonde; in Ananda Asissi. Bovendien was ik ook nog nooit in Italië geweest, sprak of verstond geen woord Italiaans. En toch wist ik het: ik wou er absoluut naartoe! Zo werd mijn eerste bezoek meteen een sprong naar een nieuw hoofdstuk in m'n leven : ik bleef er wonen!

 

Meer dan  10 mooie jaren gingen er voorbij. Van een nieuwe, nog onbekende community, voelde ik me al heel snel bij een vertrouwde vrienden- en familiekring. Ik voelde me er goed! Het was het begin van een nieuw soort van leven, een leven met meer bewustzijn, persoonlijke groei en met meer controle over mezelf; emoties, gedachten, oude gewoontes...

 

Ik werd er ondergedompeld in een, voor mij nieuwe, wereld van yoga, meditatie, mantra, kirtan, de Oosterse filosofie en het Hindoe geloof. Allemaal zo nieuw, en oh zo fascinerend!

Als kritisch denkend persoon die steeds alles in vraag stelt en m'n omgeving nauwkeurig analyseert, kreeg ik er al snel heel duidelijke, eerlijke en uitgebreide antwoorden. Al m'n twijfels verdwenen eens ik kon ondervinden hoe alle technieken, zowel van yoga als meditatie omgezet konden worden in het praktische, dagelijkse leven en mijn levenskwaliteit verbeterde. Ik vond rust in mijn hoofd!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Education for life

Al heel snel leerde ik ook over Education for Life, het onderwijssysteem waarmee gewerkt word in de "Living Wisdom Schools", de scholen opgericht door Ananda. Na een jaar-lange training en ervaring in Ananda Village in California volgden vele leuke jaren in de school in Ananda Assisi.

Tijdens deze periode heb ik m'n meditatie- en Yoga opleidingen kunnen volgen in Ananda California. Ook begon ik zelf met Education for Life opleidingen te geven voor leerkrachten en ouders. Ik kreeg eveneens de kans om tijd door te brengen in alle Ananda communities (en scholen) in Amerika en Slovenië en ging enkele keren op rondreis naar India waar ik behalve de Ananda centrums ook verschillende scholen, ashrams en yoga centra bezocht.
 

Een bewuster leven

Dankzij het wonen en werken in een yoga community kon ik deze technieken omzetten in m'n dagelijkse leven; iedere dag samen met m'n klasje yoga en meditatie beoefenen, samen mediteren met vrienden, en steeds dieper ingaan op die wonderlijke wereld van zelf realisatie en zelf inzicht (wie ben ik?), steeds nieuwe dingen bijleren!

Ik kreeg er ook de naam "Gauri" door Swami Kriyanada. Die vertelde erbij dat deze naam, voor mij "shining and brilliant" betekend en dat het mij zou helpen met de donkerdere, zwaardere kantjes in mij ook in het licht te zetten. 
 

Het is dan ook met enorm veel plezier en enthousiasme dat ik deze levensstijl, deze technieken tot een bewuster leven, deel met anderen!
 

Hopelijk tot snel!


Eefje Gauri Kerremans

 

 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.