Kindercoaching 5 - 11 jaar

 

"Ik kan niet slapen!"

"Ik wil niet naar school!"
"Ik heb schrik!"

"Ik kan mij niet concentreren, m'n hoofd zit zo vol!"

"Ik ga dat toch niet kunnen..."

"Ik durf dat niet alleen!"

"Ze laten mij nooit meespelen, ik heb geen vriendjes."

 

Deze zinnen komen jullie misschien al bekent voor.

Ieder kind wordt al wel eens overweldigd door alle prikkels die hij/zij dagelijks beleeft. En elk kind beleeft al wel eens gevoelens of gedachten die hij niet goed kan plaatsen, heeft z'n uitdagingen en zit bij momenten misschien ook al eens wat minder goed in z’n vel. Ook dit hoort bij opgroeien en de talloze veranderingen die we ondergaan. Deze momenten van "ergens mee worstelen" en ons pad niet zo duidelijk meer zien kunnen ons hele leven lang op bepaalde momenten wel eens voorkomen.
.

Maar als je kind langere tijd met onaangename gedachten en gevoelens, met onrust of met stress klachten rondloopt, dan is dat natuurlijk best vervelend. Dan voel je als ouder ook spanningen bij jezelf, binnen het gezin, maak je je zorgen om je kind en sta je voor een moeilijke situatie. Misschien zie je zelf even geen oplossing meer. Dan kan het al even goed doen om gehoord en begrepen te worden

Als je bezorgd bent om de ontwikkeling van je kind, of als je kind zelf met een specifieke vraag zit en misschien even de weg een beetje kwijt is, neem dan zeker contact op en bespreken we alles tijdens een kennismakingsgesprek. 

 

Ik werk met verschillende coaching technieken en methodes zoals het analyseren van tekeningen, rollenspel, verhalen, spel, yoga, meditatie, affirmaties, en mindfulness.

Binnen kindercoaching worden problemen en uitdagingen op een speelse manier benadert door spel, verhalen, tekeningen,... Deze hulp heeft vaak een positieve invloed op een kind, waardoor het beter in z’n vel komt te zitten en/of steviger in z’n schoenen komt te staan. Zo bouwt een kind meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de wereld rondom zich. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tevens heb ik een opleiding voor gevolgd bij "Schateiland expeditie"; hiermee worden kinderen/ jongeren uitgenodigd op creatieve manier zich te uiten, zijn/haar talenten te ontdekken, en helpt mij als coach jouw kind beter te leren kennen.

Schateiland expeditie laat alle deelnemers

                   Wensen, struikelblokken en oplossingen op creatieve wijze helder krijgen.

                         Inzicht verkrijgen in hoe je jouw schatten krachtig en praktisch kunt inzetten.

                         Spelenderwijs ontdekken welke schatten je in jezelf zou willen versterken.

                         Vanuit verbeelding en creativiteit meer zelfkennis en zelfvertrouwen opbouwen.

                         Bewust worden van eigen innerlijke processen.

 

Is je kind tussen 5 - 11 jaar oud? Hebben jullie zin om samen aan de slag te gaan met het leren van extra vaardigheden? Dan is kindercoaching vast iets voor jullie!

 

Er is geen wachtruimte voorzien, bij droog/zonnig weer staan er wel stoelen buiten zodat je rustig even iets kan lezen of drinken terwijl je kind bezig is met een sessie. Ik hou me steeds zo strikt mogelijk aan de begin- en eindmomenten dus kinderen kunnen ook terug opgehaald worden na een sessie op het afgesproken tijdstip. 

Ik ben mezelf!

Je talenten ontdekken en die helemaal op jouw unieke manier uiten.

 

Ik kan dit!

Vanuit jouw talenten en kwailteiten werken we aan nieuwe vaardigheden!