Jongerencoaching 12 - 18 jaar

 
 

 

"Ik voel me niet goed in m'n vel"
"M'n hoofd zit zo vol"
"Ik kan m'n gevoelens niet plaatsen."
"Ben ik wel goed genoeg?"
"Ik heb enorme stress voor de exames."
"Soms voel ik  paniek en onrust."
"Ik voel een leegte binnenin mezelf, ik weet niet meer wie ik ben."
"Ik HOOR NERGENS BIJ"
"Ik kan zo moeilijk keuzes maken."

De tienerjaren kunnen intens zijn en uitdagingen meebrengen voor jongeren. Door deze uitdagingen leren we onszelf voor een deel ook (beter) kennen. Sommige belangrijke vragen komen boven: Wie ben ik buiten de veilige omgeving van mijn ouders, mijn gezin en familie? Wie wil ik zijn? Wat is belangrijk voor mij? Hoe kies ik de "juiste" vrienden?

Faalangst kan hier een grote rol spelen; in school, in de hobby's die je uitoefent, bij alle verwachtingen die je voelt van jezelf of van anderen. Zal je het wel kunnen? Ga je "goed genoeg" zijn?

Er zitten heel veel talenten verstopt in jou, talenten die misschien nog niet de kans of ruimte hebben gekregen om naar boven te mogen komen. Daar gaan wij samen naar op zoek! En dan gaan we kijken hoe je die talenten nog meer kracht kan geven.

Dat de resultaten die je wou behalen niet zijn zoals je gehoopt had, of die anderen hoopte dat je zou behalen, kan een gevolg zijn van de faalangst, de druk en de stress die je beleeft. Dan is het opbouwen van zelfvertrouwen en werken aan een positief zelfbeeld een hele grote stap. 

Ook als ouder is het niet altijd even evident om met een puber steeds even geduldig om te blijven gaan. Ook hier kunnen gevoelens ontstaan van frustratie, onbegrip en onmacht ontstaan. 

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Soms kan deze uitdaging, zowel voor de jongere als voor het gezin een beetje (of veel) te groot worden en is het leuk om daar begeleiding voor te zoeken. 

We gaan samen op zoek naar jouw talenten, jouw kwaliteiten, en van daaruit werken we aan het verwerven van nieuwe vaardigheden zoals zelfvertrouwen, zelfkennis.

We creëren een veilige ruimte om angsten en onzekerheden toe te laten. Om zo ook gehoor te geven aan al onze gedachten en gevoelens, zonder ze te beoordelen als "goed of slecht", "juist of fout". Er zullen altijd leuke en minder leuke momenten zijn in je leven en niet alle situaties ontknopen zich zoals jij zou willen; dat ligt vaak buiten onze controle. Waar we wel controle op kunnen hebben zijn onze reacties; de manier waarmee we met deze momenten omgaan. Ook hoe we onze wilskracht inzetten om van elke situatie het beste te maken kunnen we verder ontwikkelen. En dat is iets waar ik jou graag in begeleid.